zaterdag 3 juli 2010

Oranje naar halve finale WK

Oranje juicht!

PORT ELIZABETH (ANP) - Het Nederlands elftal heeft vrijdagmiddag in de kwartfinale van het WK van Brazilië gewonnen (2-1). Oranje maakte in de tweede helft van het duel met de vijfvoudig wereldkampioen een achterstand (0-1) ongedaan.

Wesley Sneijder speelde een hoofdrol. De aanvallende middenvelder schoot in de 53e minuut de bal die Felipe Melo in eigen doel kopte. Hij knikte in de 69e minuut ook zelf raak. Brazilië, dat na tien minuten dankzij Robinho de leiding nam, eindigde de wedstrijd met tien man. Felipe Melo kreeg in de 73e minuut een rode kaart na een zware overtreding op Arjen Robben.

Het Nederlands elftal stuit dinsdag in de halve finale van het WK op de winnaar van het duel tussen Ghana en Uruguay, dat vrijdagavond om 20.30 uur begint. Gregory van der Wiel en Nigel de Jong zijn geschorst voor deze ontmoeting in het Green Point Stadium van Kaapstad.